Nieuws & Actueel

Voedselbank Bommelerwaard
16-07-2021 Vacature Inpakker Vacature Inpakker Op dit moment zijn wij op zoek naar meerdere vrijwilligers die zich willen inzetten als inpakker en op termijn kunnen doorgroeien naar een meer coördinerende functie.
Inzet is minimaal 4 uur in overleg met voorkeur voor vrijdagochtend.
Lees meer
14-11-2019 Opbrengst St. Maartensfeest: bedankt! Opbrengst St. Maartensfeest: bedankt! Wat een mooie opbrengst weer dit jaar tijdens het Sint Maartensfeest! 
We mochten 11 kratjes levensmiddelen, 2 kratjes snoep en € 15,00 mee naar de Voedselbank nemen.

Iedereen heel hartelijk bedankt voor het delen en natuurlijk ook veel dank aan het Sint Maartens comité dat we weer deel mochten nemen aan deze mooie actie!
Lees meer
14-11-2019 Sinterklaasactie 2019! Sinterklaasactie 2019! Ook dit jaar organiseert het Sinterklaas comité van Voedselbank Bommelerwaard weer een actie voor de kinderen van de Voedselbank Bommelerwaard.
Hieronder de brief zoals deze verspreid is onder vele bedrijven in de Bommelerwaard. Delen wordt erg gewaardeerd!
Lees meer
21-05-2019 Word jij onze nieuwe collega? Word jij onze nieuwe collega?
 
Voedselbank Bommelerwaard is op zoek naar een
 
Coördinator Activiteiten
 
Meedenken, organiseren en coördineren van activiteiten
 
Voedselbank Bommelerwaard wordt regelmatig benaderd door bedrijven en instellingen die onze organisatie een warm hart toedragen. Ze willen onze organisatie extra ondersteunen. Denk hierbij aan (voedsel)inzamelingen bij supermarkten, bedrijven, evenementen en festivals.
De coördinator Activiteiten onderhoud de contacten met deze bedrijven en instellingen en zorgt dat er (indien nodig) voldoende vrijwilligers beschikbaar zijn om de inzamelingen te begeleiden.
 
Daarnaast wordt er ieder jaar een Sinterklaasactie georganiseerd voor de kinderen van de Voedselbank Bommelerwaard. Aan jou de taak om deze actie te organiseren en begeleiden (samen met andere vrijwilligers van de Voedselbank Bommelerwaard).
 
Met enige regelmaat worden er tickets aangeboden voor theatervoorstellingen en festivals. Je onderhoudt contact met de aanbieders en zorgt dat de kaartjes bij onze afnemers terecht komen.
 
Kringloopwinkel de Spullewaard houdt 2x per jaar een kleding-en meubelactie. Als coördinator Activiteiten neem je contact op met de afnemers van de Voedselbank Bommelerwaard en zorg je ervoor dat ze deel kunnen nemen aan deze acties.
 
Het is een zelfstandige functie met veel eigen inbreng. Alle functies bij de Voedselbank zijn onbetaald.
 
Voor meer informatie kun je een pb sturen, mailen naar vbactie@gmail.comof bellen met onze coördinator vrijwilligers 06 - 17 75 29 31.
Lees meer
02-05-2019 Rotary Zaltbommel op stap met kinderen van de Voedselbank Rotary Zaltbommel op stap met kinderen van de Voedselbank Rotary Zaltbommel wil vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid graag iets betekenen voor de Bommelse gemeenschap. Zij doen dat vanuit hun missie door activiteiten te organiseren, die per jaar kunnen verschillen. 
In 2019 willen ze iets extra’s kunnen betekenen voor jonge kinderen in onze regio.
Lees meer
19-02-2019 ON2IT doneert 885 euro aan de Voedselbank! ON2IT doneert 885 euro aan de Voedselbank! De specialist op het gebied van cybersecurity ON2IT uit Waardenburg, heeft 885 euro geschonken aan de Voedselbank Bommelerwaard. Fantastisch dat we zo gesteund worden door ondernemers uit onze regio! ON2IT en alle klanten: bedankt! Lees meer 20-12-2018 Wilt u uw kerstpakket of een gedeelte ervan graag aan de Voedselbank doneren ? Wilt u uw kerstpakket of een gedeelte ervan graag aan de Voedselbank doneren ?
Zaterdag 22 december a.s. staan we, van 14.00 uur - 17.00 uur, in de hal van Pand 9 om e.e.a. in ontvangst te nemen.
De Voedselbank is ook altijd blij met lang houdbare producten zoals; thee, koffie, pasta, rijst, vis in blik of conserven in pot of blik.

Die middag is er ook een gezellige middag (met hapjes en drankjes) bij Kringloopwinkel de Spullewaard met een optreden van Rondom Gelukkig en de uitreiking van de kerstcheques.

Komt u ook gezellig langs?

Wanneer u a.s. zaterdag geen tijd heeft om uw donatie aan de Voedselbank af te geven kunt u dit ook op woensdag (van 10.00 -13.00 uur),donderdag van 10.00 - 13.00 uur en vrijdag van 10.00 uur - 15.00 uur doen bij de Voedselbank in Pand 9.
Lees meer
17-12-2018 Zeer geslaagde inzamelingsactie werknemers Onguard, Zaltbommnel. Zeer geslaagde inzamelingsactie werknemers Onguard, Zaltbommnel. Afgelopen maand hebben de werknemers van Onguard, die gespecialiseerd zijn in Credit Management Software, een inzamelingsactie gehouden voor de Voedselbank Bommelerwaard. Kratten vol levensmiddelen zijn er ingezameld. Een prachtig voorbeeld waarbij vele kleine giften uitgroeien tot één groots gebaar. Onguard bedankt! Lees meer 05-12-2018 De Voedselbank bedankt alle donateurs Sinterklaasactie! De Voedselbank bedankt alle donateurs Sinterklaasactie! Voedselbank Bommelrwaard bedankt iedereen die, financieel of praktsich, een bijdrage heeft geleverd aan de cadeautjes die vrijdag uitgdeeld mochten worden aan de kinderen van de Voedselbank Bommelerwaard. Dankzij de mooie giften kon er voor meer dan 110 kinderen uit de gehele Bommelerwaard cadeautjes worden gekocht, zodat ook zij dit jaar Sinterklaas kunnen vieren met een zelfgekozen cadeau uit het speelgeodboekje. Lees meer 03-12-2018 Collecte voor de Stichting Kinderen van de Voedselbank Op dit moment wordt er bij de Zeeman in Zaltbommel gecollecteerd voor de Stichting Kinderen van de Voedselbank. Deze stichting staat los van de Verenigng Voedselbanken Nederland waartoe de Voedselbank Bommelerwaard behoort. Uiteraard dragen wij de stichting een warm hart toe maar dit staat geheel los van de Sinterklaasactie die wij als Voedselbank Bommelerwaard hebben georganiseerd ism de Intertoys en vele gulle gevers uit de Bommelerwaard.  Lees meer 03-07-2018 Fooddrop Rosrock Fooddrop Rosrock Iedereen bedankt die een donatie heeft meegenomen naar Rosrock !
De inzamelingsactie heeft 13 kratten houdbare producten opgeleverd en € 20,00 in de collectebus.
Rosrock bedankt voor de mogelijkheid, Ferocious Dog en Sigrit Janssen voor het initiatief en allemaal bedankt voor jullie enthousiasme !
Lees meer
22-05-2018 Schoonmaken kratten door Lions Club Bommelerwaard Schoonmaken kratten door Lions Club Bommelerwaard Lions Club Bommelerwaard  heeft vanavond 324 kratten gereinigd voor de voedselbank.
Zoals te zien is op de foto hadden de heren er zin in!
DIBO uit Waardenburg heeft een warmwaterhogedrukreiniger ter beschikking gesteld.

Allen hartelijk bedankt namens bestuur en vrijwilligers
Lees meer
09-04-2018 Het was smullen!! Het was smullen!! Afgelopen zaterdag 7 april was het gezellig druk bij het pop-up pannenkoekenrestaurant van de voedselbank. 
Er zijn ruim 110 grote en kleine mensen geweest die een of meerdere pannenkoeken hebben gegeten met een ijsje toe.  
De rondleidingen door de voedselbank werden ook gewaardeerd.
Het was leuk om met deze actie inwoners van de Bommelerwaard kennis te laten maken met het werk van de voedselbank. En omdat de voedselbank volledig afhankelijk is van subsidies en giften zijn we heel blij met de nettowinst van € 550,-.
Lees meer
16-03-2018 POP-UP PANNENKOEKENRESTAURANT POP-UP PANNENKOEKENRESTAURANT ZATERDAG 7 APRIL, PAND 9 IN ZALTBOMMEL
entree via de centrale hal
GEOPEND VAN 14.00  TOT 19.00 UUR
 
U BEPAALT ZELF HOEVEEL U AFREKENT!
DE OPBRENGST IS VOOR DE VOEDSELBANK!

Ieder uur is er een rondleiding in de Voedselbank
Lees meer
22-01-2018 3 februari inzamelingsactie bij AH 3 februari inzamelingsactie bij AH Op zaterdag 3 februari aanstaande is er van 08.00 - 18.00 uur een gezamenlijke inzamelingsactie van AH Zaltbommel en Voedselbank Bommelerwaard om gezonde houdbare producten in te zamelen.
Met deze producten wil de Voedselbank hun voorraad aanvullen om wekelijks een gevulde krat mee te geven aan mensen die het (tijdelijk) minder hebben.
 
Lees meer
Onze trouwe sponsors Maken ons werk mogelijk
 • Access Inovations
 • Kaashandel Remijn
 • Quickly
 • Bakkerij van Horssen
 • Bakker van Keulen
 • De Plataan
 • Landwinkel
 • Den Eelder
 • BPPA
 • Rabobank Bommelerwaard
 • Bakkerij Verba
 • Van Osch
 • EMTE Duijzer