Nieuws & Actueel

Voedselbank Bommelerwaard
01-10-2018 We zoeken een Voedselverwerver We zoeken een Voedselverwerver Bent u diegene die ervoor zorgt dat we voldoende voedingsmiddellen hebben voor onze pakketten?

Bij de Voedselbank Bommelerwaard zijn we dringend op zoek naar een VOEDSELVERWERVER. Belangrijkste taak is om ervoor te zorgen dat de Voedselbank over voldoende voedingsmiddelen kan beschikken. Het betreft een functie voor iemand die met plezier en lef leveranciers uit de hele Bommelerwaard weet te interesseren en zorg draagt voor de bestaande relaties! Interesse of weet u iemand? Voor vragen kunt u bellen naar 06-177 529 31 of een e-mail sturen aan coordinator.vbz@gmail.com
Lees meer
03-07-2018 Fooddrop Rosrock Fooddrop Rosrock Iedereen bedankt die een donatie heeft meegenomen naar Rosrock !
De inzamelingsactie heeft 13 kratten houdbare producten opgeleverd en € 20,00 in de collectebus.
Rosrock bedankt voor de mogelijkheid, Ferocious Dog en Sigrit Janssen voor het initiatief en allemaal bedankt voor jullie enthousiasme !
Lees meer
22-05-2018 Schoonmaken kratten door Lions Club Bommelerwaard Schoonmaken kratten door Lions Club Bommelerwaard Lions Club Bommelerwaard  heeft vanavond 324 kratten gereinigd voor de voedselbank.
Zoals te zien is op de foto hadden de heren er zin in!
DIBO uit Waardenburg heeft een warmwaterhogedrukreiniger ter beschikking gesteld.

Allen hartelijk bedankt namens bestuur en vrijwilligers
Lees meer
09-04-2018 Het was smullen!! Het was smullen!! Afgelopen zaterdag 7 april was het gezellig druk bij het pop-up pannenkoekenrestaurant van de voedselbank. 
Er zijn ruim 110 grote en kleine mensen geweest die een of meerdere pannenkoeken hebben gegeten met een ijsje toe.  
De rondleidingen door de voedselbank werden ook gewaardeerd.
Het was leuk om met deze actie inwoners van de Bommelerwaard kennis te laten maken met het werk van de voedselbank. En omdat de voedselbank volledig afhankelijk is van subsidies en giften zijn we heel blij met de nettowinst van € 550,-.
Lees meer
16-03-2018 POP-UP PANNENKOEKENRESTAURANT POP-UP PANNENKOEKENRESTAURANT ZATERDAG 7 APRIL, PAND 9 IN ZALTBOMMEL
entree via de centrale hal
GEOPEND VAN 14.00  TOT 19.00 UUR
 
U BEPAALT ZELF HOEVEEL U AFREKENT!
DE OPBRENGST IS VOOR DE VOEDSELBANK!

Ieder uur is er een rondleiding in de Voedselbank
Lees meer
22-01-2018 3 februari inzamelingsactie bij AH 3 februari inzamelingsactie bij AH Op zaterdag 3 februari aanstaande is er van 08.00 - 18.00 uur een gezamenlijke inzamelingsactie van AH Zaltbommel en Voedselbank Bommelerwaard om gezonde houdbare producten in te zamelen.
Met deze producten wil de Voedselbank hun voorraad aanvullen om wekelijks een gevulde krat mee te geven aan mensen die het (tijdelijk) minder hebben.
 
Lees meer
03-01-2018 nieuwe voorzitter gezocht  
De Voedselbank Bommelerwaard is per 1 april 2018 op zoek naar een
VOORZITTER
Taken
 • vertegenwoordigt de Voedselbank Bommelerwaard op de landelijke en regionale vergaderingen van de Vereniging Voedselbanken Nederland.
 • zorgt voor een goede in- en externe vertegenwoordiging van het bestuur
 • zit de bestuursvergaderingen voor en leidt het overleg met de coördinatoren
 • signaleert problemen en draagt oplossingen aan  
 • volgt nieuwe ontwikkelingen en implementeert deze

Functie-eisen
 • kan zich conformeren aan het beleid en de visie van de Voedselbank
 • heeft affiniteit met besturen en/of management
 • is beschikbaar voor een aantal uren in de maand zowel overdag als in de avonduren
 • beschikt over communicatieve vaardigheden
 • heeft empathisch vermogen
 • kan goed omgaan met vrijwilligers

De Voedselbank Bommelerwaard
 • wordt gerund door  een enthousiaste groep van ca. 60 vrijwilligers
 • is een organisatie die werkt volgens de richtlijnen van de NVWA
 • is een organisatie die broodnodig is in de Bommelerwaard
 
Contact
Stuur je CV zo spoedig mogelijk naar het bestuur van de Voedselbank naar mailadres secretaris@voedselbankbommelerwaard.nl.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de huidige voorzitter Lotty Steenhuizen via telefoonnummer: 06-33206672
 
Lees meer
19-12-2017 Nieuwe website voor Voedselbank Bommelerwaard Nieuwe website voor Voedselbank Bommelerwaard Vandaag is onze nieuwe website in de lucht  gegaan!
Ad van Gessel en zijn medewerkers van Online Identity & Solutions B.V. uit Kerkdriel ontzettend bedankt dat jullie dit gratis voor de Voedselbank hebben gedaan!!
Wij zijn zo blij met het resultaat!
Lees meer
18-12-2017 Kringloop bedankt! Kringloop bedankt! Afgelopen zaterdag heeft de Voedselbank € 1.000,- ontvangen van de klantenactie van Kringloop 'De Spullewaard'. Fijn dat zo veel klanten op ons gestemd hebben. We zijn blij met deze gift. Lees meer 15-12-2017 Slot Loevestein heeft vrijkaartjes gedoneerd Slot Loevestein heeft vrijkaartjes gedoneerd Slot Loevestein heeft vrijkaartjes gegeven voor kinderen en hun ouders om dit beroemde kasteel te bezoeken. In de kerstvakantie zijn er allerlei leuke en spannende dingen te beleven. Meer weten kijk dan op hun website www.slotloevestein.nl. Wij zijn blij met dit gebaar en dank voor deze culturele donatie. Lees meer 08-12-2017 Kerstpakketten actie zaterdag 16 december Kerstpakketten actie zaterdag 16 december Zaterdag 16 december staat er evenals vorige jaren een kraam in de hal van Pand9 om kerstpakketten of een gedeelte daarvan in te leveren. De Voedselbank is ook altijd blij met lang houdbare producten zoals; thee, koffie, pasta, rijst, vis in blik of conserven in pot of blik
Als dank zorgen wij voor warme chocolademelk !
Lees meer
05-12-2017 Donaties cadeaukaarten Postcode Loterij Donaties cadeaukaarten Postcode Loterij Wij willen alle donateurs bedanken die hun cadeaukaarten hebben gegeven van de Postcode Loterij Actie: DOE MAAR LEKKER DUURZAAM. Deze kaarten  vertegenwoordigen een waarde van € 500,-
Voor dat bedrag zijn vier verschillende soorten biologische pastaproducten ingekocht bij Albert Heijn. Afgelopen vrijdag zijn 480 pakken  bij de Voedselbank afgeleverd ! Door uw steun kunnen we onze afnemers een mooi product aanbieden.
Henriëtte Weijers uit Rossum hartelijk bedankt dat je voor de tweede maal deze actie voor ons hebt opgezet.
Lees meer
20-11-2017 Opbrengst Sint Maarten voor de Voedselbank Opbrengst Sint Maarten voor de Voedselbank Bij de actie voor de Voedselbank tijdens het Sint Maartensfeest zijn er 8 kratjes houdbare producten opgehaald en 1 kratje met snoepgoed. Via de collectebus is € 37,80 gegeven. Van inwoners en kinderen uit woonwijken de Waluwe en de Spellewaard, de PKN kerken uit  Rossum, Hurwenen en Heerewaarden hebben we snoepgoed ontvangen. Wij bedanken iedereen die een bijdrage heeft geleverd en het Sint Maartens comité voor de uitnodiging om in de kerk aanwezig te zijn. Lees meer 20-11-2017 Het heerlijk avondje kan komen............. Het heerlijk avondje kan komen............. Vandaag zijn de cadeautjes uitgegeven op de Voedselbank van de sinterklaasactie.
Iedereen die aan deze geslaagde actie heeft gedoneerd van harte bedankt!
Jammer dat u de blije gezichten van de ouders niet heeft gezien.
De kinderen van de Voedselbank genieten dankzij u van dit leuke en unieke kinderfeest!
Lees meer
07-11-2017 Sint Maarten De Voedselbank is komende zaterdag 11 november weer aanwezig op het Sint Maartensfeest in de Sint Maartenskerk te Zaltbommel.

Sint-Maarten is het feest van Delen. Wat zou het mooi zijn wanneer iedereen iets mee neemt voor de Voedselbank. Bij voorkeur:
- Volkorenpasta
- Zilvervliesrijst
- Zonnebloemolie
- Appelstroop
- Jam
- Zwarte/groene thee
- Conserven (vis, soep, groenten)

Vrijwilligers van de Voedselbank zijn aanwezig om uw bijdrage in ontvangst te nemen. Afgeven kan ook bij de feestlocaties in de Waluwe en de Spellewaard.
Lees meer
Onze trouwe sponsors Maken ons werk mogelijk
 • Bakkerij Verba
 • Kaashandel Remijn
 • Rabobank Bommelerwaard
 • EMTE Duijzer
 • Bakker van Keulen
 • Bakkerij van Horssen
 • BPPA
 • Van Osch
 • Access Inovations
 • Quickly
 • Landwinkel
 • De Plataan
 • Den Eelder