De Voedselbank

Voedsel aanbieden

De Voedselbank Bommelerwaard verstrekt voedselpakketten aan mensen die aantoonbaar te weinig geld hebben om rond te komen. Het voedsel in de pakketten kopen we niet, maar we zamelen voedsel in dat anders niet verkocht wordt en uiteindelijk vernietigd zou worden. Zo werken we tegelijk aan onze tweede doelstelling: de verspilling van voedsel tegengaan. Het gaat om producten die net zo goed zijn als in de winkel, maar waarvan bijvoorbeeld de buitenverpakking niet helemaal in orde is, die uit het assortiment worden genomen of waarvan een te grote voorraad is.

De voedselpakketten leveren wij gratis aan de afnemers. Ze betalen er niet voor maar zouden dat voedsel anders niet kopen omdat ze er geen geld voor hebben. Zo voorkomen we dat we de plaats innemen van een commerciële partij en daardoor de markt verstoren.

Voor het voedsel in onze pakketten zijn we volledig afhankelijk van wat ons wordt aangeboden, door producenten, groothandelaren, winkeliers maar ook particulieren. Al het voedsel dat wordt aangeboden is welkom. Het maakt niet uit of u een kleine partij levensmiddelen heeft of een grote partij. Belangrijk is dat de “TGT-datum” (te gebruiken tot) niet verstreken is. Als u producten wilt aanbieden waarvan de THT(=tenminste houdbaar tot)-datum binnenkort verstrijkt of onlangs  verstreken is, nemen we deze alleen aan als vantevoren duidelijk is dat het voedsel aan de normen van de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) voldoet en er geen enkel risico is voor de gezondheid voor de afnemers.

Voedsel (of andere producten) dat particulieren in grotere partijen bij winkeliers inzamelen en bij de Voedselbank aanbieden worden niet  door ons aangenomen. Wij hebben onze eigen gekwalificeerde voedselverwervers die bij bedrijven en ondernemingen langs gaan. Zij zullen zich altijd kunnen legitimeren als vrijwilliger van de Voedselbank Bommelerwaard.  Hierdoor kunnen wij de kwaliteit waarborgen en zijn bedrijven verzekerd dat hun producten op een voedselveilige manier worden uitgeleverd. 

Voor bedrijven is het goed om er even bij stil te staan dat het vaak duurder is om een restpartij te laten vernietigen dan om die weg te geven aan de Voedselbank. Het is een praktische vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Voor bedrijven die regelmatig producten geven hebben we – ook als blijk van waardering – een soort tegenprestatie: we kunnen u aanbieden dat we uw bedrijfsnaam met logo op onze website vermelden, eventueel met een koppeling naar uw eigen website. Zo krijgt u positieve publiciteit. 

Heeft u producten die u zou kunnen weggeven aan de voedselbank en spreken de doelstellingen van de Voedselbank u aan? Neem dan contact op met onze coördinator Logistiek: 06-28211527 (bij de voicemail kan dit nummer doorgeschakeld zijn naar een ander nummer). Bij geen gehoor kunt u een e-mail sturen naar: info@voedselbankbommelerwaard.nl.

Lijstje van houdbare levensmiddelen die altijd welkom zijn:
– Koffie en thee
– Rijst en pastaproducten
– Sauzen voor rijst of pasta
– Jam, appelstroop, pindakaas enz
– Conserven: groente, vis of soep
– Blikken aanmaaklimonadesiroop

Voedsel aanbieden - removal.ai c17a0758 f279 483d b91f 1c3d6770410f demo

Wordt donateur

Wij zijn altijd op zoek naar sponsors, in de vorm van financiële steun of in de vorm van voedsel. Wij zien uw berichtje graag tegemoet als u ons kan en wil helpen!
 
Voedsel aanbieden - favicon