De Voedselbank

Veiligheid-Haccp-gecertificeerd

Is het voedsel in de pakketten betrouwbaar? Jazeker!
 
De Voedselbank Bommelerwaard is sinds 2012 HACCP gecertificeerd. Dit houdt in dat wij volgens de veiligheidsrichtlijnen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) werken. De producten in de voedselpakketten zijn betrouwbaar. Het gaat om levensmiddelen die kwalitatief honderd procent goed zijn, maar die om een of andere reden niet verkocht kunnen worden. Bijvoorbeeld omdat het product uit het assortiment gaat, er te veel voorraad van is, de tgt (te gebruiken tot) datum te dicht bij is om het product nog langs de normale afzetkanalen te verkopen, omdat de buitenverpakking niet in orde is, of welke andere reden dan ook.
 
Producten waarvan de tht (tenminste houdbaar tot) datum al verstreken is, worden door de Voedselbank alleen ingezameld en aan de afnemer verstrekt als duidelijk is dat er geen enkel risico is voor de gezondheid.

De Voedselbank kan producten gekoeld of diepgevroren transporteren en opslaan. Als deze producten aan een pakket worden toegevoegd en op korte termijn moeten worden geconsumeerd, wordt dit aan de afnemers medegedeeld.

Veiligheid Haccp gecertificeerd - Schermafbeelding 2022 12 03 om 14.55.57

Voedselpakket aanvragen?

Wilt u een voedselpakket voor uzelf of iemand in uw omgeving aanvragen? Heeft u te weinig geld om rond te komen? Misschien komt u dan in aanmerking voor ondersteuning voor een wekelijks voedselpakket. U kunt deze niet zelf bij de Voedselbank aanvragen. Daarvoor moet u zich wenden tot een hulpverlenende instantie zoals bijvoorbeeld Het Algemeen Maatschappelijk Werk, De Sociale Dienst Bommelerwaard of Buurtzorg Jong.
Klik hier als u het overzicht wilt zien van instanties die u kunnen helpen.

Ook als u merkt dat iemand in uw omgeving tekort komt, kunt u het beste uw verzoek richten tot een medewerker van een hulpverlenende instantie.

Veiligheid Haccp gecertificeerd - removal.ai c17a0758 f279 483d b91f 1c3d6770410f demo